oreo cheesecake

4 Ingrediënten Vegan Zure Room | Volledige hulp

Dit veganistische recept voor zure room met 4 ingrediënten wordt je go-to voor gebakken aardappelen, chili, nacho’s, pastasalade en meer. Het is een huisgemaakt, plantaardig hoofdbestanddeel dat even gemakkelijk te bereiden als nuttig is!

Een overhead afbeelding van een gebakken gespleten aardappel gegarneerd met bieslook, hete saus en andere toppings.

De parade van zelfgemaakte veganistische nietjes gaat door!

Als ik een georganiseerd persoon was, zou ik dit artikel onderdeel hebben gemaakt van een zorgvuldig samengestelde serie. Maar deze blog weerspiegelt mijn leven, ten goede of ten kwade, en ik heb de laatste tijd een artikel gehad omdat dit soms het enige is dat ik tijd en bandbreedte heb om te doen.

Het is echter A-OK. Omdat, zoals ik mijn drukke voedingsklanten die weinig tijd hebben om te koken, vaak herinner, één zelfgemaakte basis de basis kan worden voor een verrassend aantal maaltijden.

Wat zijn nietjes precies? Ik neem aan dat dit individueel is ingesteld. Nietjes voor mij zijn meestal zelfgemaakte veganistische kruiden en eiwitten. Bijvoorbeeld:

De lijst is lang, maar je snapt het idee.

En vandaag vegan zure room!

Specifiek, een zure room op basis van cashewnoten met 4 ingrediënten, voor al uw romige, pittige topping-behoeften.

Cashewnoten te hulp (opnieuw)

Jaren geleden vroeg een van mijn redacteuren bij Food52 me eens of ik nog een kom vol geweekte cashewnoten in mijn appartement had staan. Mijn antwoord?

Ja. Bijna Ja.

Sommige mensen eten cashewnoten. Ik doe dit af en toe, maar vaker wel dan niet ben ik bezig ze zacht te maken in water zodat ik ze overal mee kan mengen.

Alle dingen zijn slechts ten dele bij wijze van spreken. Dit is waar cashewnoten in mijn keuken in verwerkt worden:

Dat is niet alles, maar het geeft je een idee van hoe veelzijdig deze nederige noten zijn!

Cashewnoten hebben een boterachtige textuur waardoor ze gemakkelijk te weken, te verzachten en te verwerken zijn tot rijke, romige zuivelalternatieven. Hun smaak is neutraal, dus ze kunnen de smaak aannemen van alle smaakmakers die je kiest om toe te voegen aan creaties op basis van cashewnoten.

In het geval van dit veganistische recept voor zure room is het de kunst om voldoende zuur aan de cashewroom toe te voegen om een ​​kenmerkende zure smaak te creëren.

De truc om veganistische zure room te perfectioneren

Als ik mijn cashewcrème voor alle doeleinden maak, voeg ik vaak een beetje citroen toe. Dit recept tilt de citrus naar een hoger niveau voor een vleugje zure smaak.

Lange tijd maakte ik versies van veganistische zure room – sommige met tofu, sommige met cashewnoten, één met kokosroom – die hun zuurgraad alleen van citroensap kregen.

Het werkte best goed. Na verloop van tijd raakte ik echter geïnteresseerd in het proberen van verschillende bronnen van zuur. Ik heb witte azijn, rode wijnazijn en limoensap geprobeerd.

Uiteindelijk vond ik dat het citroensap + limoensap samen de beste smaak creëerden. Ze creëren een veganistische zure room die net zuur genoeg is.

Het limoensap compenseert het citroensap een beetje, waardoor de zure room niet te citroenachtig smaakt. Toch brengt het nog steeds een scherpe kwaliteit.

Als ik geen twee soorten zuren zou gebruiken, zou het een recept met 3 ingrediënten zijn (water niet inbegrepen). Dankzij de combinatie citroen en limoen is het een recept met 4 ingrediënten: geweekte en uitgelekte cashewnoten, citroensap, limoensap en zout.

Een kleine witte kom rust op een wit oppervlak.  Het is gevuld met rauwe cashewnoten.

Hoe maak je veganistische zure room van cashewnoten

Deze vegan zure room is ontzettend makkelijk te maken. Dit is wat u moet doen:

Weken

Alle recepten die gemengde cashewnoten vereisen, zullen baat hebben bij een paar uur cashew-weektijd. Dit verzacht de cashewnoten voor een glad, gelijkmatig mengsel.

Ik raad aan om de cashewnoten minimaal twee uur te laten weken voordat je ze gaat blenden. Meer tijd is goed: tot het vallen van de avond, als je wilt. Als ik cashewnoten twee uur of minder laat weken, laat ik ze op kamertemperatuur. Als ik ze een nacht laat weken, dek ik ze af en plaats ik ze in de koelkast.

Als je haast hebt, is er een kortere weg: kook een pan water en giet het zeer hete water over je cashewnoten. Cashewnoten gedrenkt in zeer heet water zijn in 30 minuten klaar om te mengen.

Droogleggen

Als je cashewnoten lang genoeg geweekt zijn, kun je ze afgieten en afspoelen met een zeef of vergiet.

Op dit punt ben je klaar om de veganistische zure room te bereiden.

Om samen te mixen

Zure room maken is net zo eenvoudig als het toevoegen van de geweekte cashewnoten, limoensap, citroensap en zout aan een snelle blender of keukenmachine, samen met 2/3 kopjes water. Ik heb instructies voor optimaal mengen opgenomen in de receptstappen.

Dat is zo’n beetje het hele proces: weken, uitlekken, mixen!

Een overheadbeeld van een blender, gevuld met een romig wit mengsel.

Wat voor soort cashewnoten moet ik gebruiken?

Voor dit veganistische recept voor zure room en vele anderen die gemengde cashewnoten gebruiken, gebruik ik cashewnoten die als rauw zijn gelabeld.

Technisch gezien is dat niet helemaal waar. Cashewnoten worden eenmaal gepeld en geroosterd voordat ze op de markt worden gebracht. Dit proces maakt ze geschikt voor consumptie.

Wanneer cashewnoten als “rauw” worden verkocht, betekent dit meestal dat ze niet een tweede keer worden gezouten of geroosterd, zo erg dat ze nootachtig of bruin smaken. Soms worden halfgeroosterde cashewnoten verkocht als “niet geroosterd” in plaats van rauw.

Hoe dan ook, je probeert cashewnoten te gebruiken die licht van kleur zijn en niet worden geëtiketteerd als geroosterd, gegrild of gezouten. Elk van deze laatste variëteiten zal uiteindelijk de smaak van zure room beïnvloeden.

Heb ik een snelle blender nodig?

Het is het gemakkelijkst om veganistische zure room te bereiden in een snelle blender of keukenmachine met een capaciteit van 7 kopjes of meer.

High-speed blenders zijn zeker een investering, maar ze maken saladedressings en op noten gebaseerde sauzen een gemakkelijke realiteit. Bovendien hebben ze tal van andere mogelijkheden, van perfect gepureerde soepen tot het vermalen van noten en volle granen tot respectievelijk notenboter en meel.

Ik heb de Breville SuperQ en ik ben er dol op. Er zijn veel andere opties, waaronder VitaMix- en BlendTec-modellen.

Als je een keukenmachine hebt, geef ik instructies voor het gebruik ervan in plaats van een blender in het recept. Mijn Cuisinart-keukenmachine is het meest gebruikte apparaat in mijn huis en het is geweldig om cashewnoten te blenden!

Als je een gewone blender hebt, is het nog steeds mogelijk om veganistische zure room te maken, vooral als je je cashewnoten lang genoeg laat weken. Houd er rekening mee dat zure room meer textuur kan hebben dan met een mixer met een hogere snelheid. Het zal altijd de romigheid die je wilt toevoegen aan je recepten!

Een glazen pot bevat romige witte vegan zure room.  Het ligt op een wit oppervlak.

Opslag

Zure room moet in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard. Het is maximaal vier dagen houdbaar.

Omdat ik alleen woon en soms geen batch tegelijk afmaak, deel ik de zure room graag in kleine glazen potten. Ik bewaar er een in de koelkast en vries er een in voor later. Op deze manier kan ik elke keer dat ik een gepofte aardappel of een quesadilla heb die om zure room vraagt, een kleine hoeveelheid ontdooien.

Kan ik veganistische zure room invriezen?

Daarover gesproken, ja dat kan! Zure room kan tot 6 weken worden ingevroren.

Als je het in glaswerk invriest (zoals de 4-ounce metselaarpotten die ik hierboven noemde), zorg dan dat je wat vrije ruimte aan de bovenkant van de pot overlaat. Vloeistoffen en voedsel met een hoog watergehalte zetten uit in de vriezer, waardoor er ruimte overblijft om splinters en scheuren te voorkomen.

Hoe veganistische zure room te gebruiken?

Het simpele antwoord hier is dat je Cashew Sour Cream overal kunt gebruiken waar je normaal zure room zou gebruiken. Maar hier is een verzameling recepten van mijn blog waarin ik zure room heb gebruikt:

Er zijn zoveel meer mogelijkheden. Maar in de tussentijd, hier is het eenvoudige recept.

Een overhead afbeelding van een gebakken gespleten aardappel gegarneerd met bieslook, hete saus en andere toppings.

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd: 5 minuten

inweektijd 2 uur

Totale tijd: 2 uur tien minuten

Opbrengsten: 7 porties

  • 1 1/2 kopjes rauwe cashewnoten (210 g; minimaal 2 uur geweekt en uitgelekt)
  • 2 soeplepels vers geperst citroensap
  • 1 theelepel vers geperst limoensap
  • 1/2 theelepel + 1/8 theelepel koosjer zout
  • Als u een snelle blender gebruikt: plaats alle ingrediënten in uw blender met 2/3 kopjes water. Mix 2-3 minuten, stop een keer om langs de zijkanten van de blender te schrapen, of totdat je een dikke, volledig gladde crème hebt.

  • Bij gebruik van een keukenmachine: Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine die is uitgerust met het S-mes en meng ongeveer 30 seconden om de cashewnoten te breken. Stop en gebruik een spatel om langs de zijkanten van de keukenmachine te schrapen. Start het proces opnieuw en terwijl de processor draait, voegt u 2/3 kopje water toe aan de machine in een dunne stroom. Meng zure room met cashewnoten gedurende 5 minuten of tot het dik en zeer glad is. Stop indien nodig om onderweg langs de zijkanten van de CPU te schrapen.

  • Proef de zure room en voeg naar smaak zout, citroen- of limoensap toe. Serveer of bewaar.

Een overheadbeeld van een gebakken zoete aardappel gegarneerd met veganistische zure room, bieslook en hete saus.

Alleen al het kijken naar deze foto – gezellige koolhydraten en romige texturen – doet me glimlachen.

Ik denk niet dat mijn grootste hits en basisvoedsel snel zullen stoppen, aangezien ik er in deze rare en drukke tijd op blijf vertrouwen.

Maar het goede nieuws is dat ik vorige week een nieuw recept voor lentepasta heb gemaakt waar ik dol op ben en ik kan niet wachten om het aan jullie door te geven. Voorlopig,

xo

Gena Hamshaw

Source link

Related Articles

Back to top button