fish sauce

Brand het beste: kaarsen van bijenwas

Ik was onlangs met een vriend in een natuurvoedingswinkel en bladerde door de gangpaden toen hij vroeg: “Hé Sarah, waarom kosten bijenwaskaarsen zoveel meer dan gewone kaarsen?” Nou, ik moest toegeven dat het me verbaasde. Ik had gehoord dat kaarsen van bijenwas beter brandden dan hun paraffine-tegenhangers, maar ik wist niet zeker waarom. Oohhh zo spannend – ik kon niet wachten om deze tot op de bodem uit te zoeken! Met een beetje onderzoek vond ik echt schokkende informatie die zeker blogwaardig was …

Voordat ik uitleg waarom kaarsen van bijenwas zo superieur zijn, geef ik je eerst een overzicht van de nadelen van de alternatieven.

Oorsprong van paraffine
De meeste kaarsen die we kopen zijn gemaakt van paraffine. Paraffine is een bijproduct van aardolie, dat overblijft na de productie van veel andere veelvoorkomende aardolieproducten zoals gas, oliën, bestrating, enz. Dit materiaal wordt vervolgens gebleekt met een 100% bleekmiddel dat giftige dioxines creëert, voordat het wordt geraffineerd tot een “vaste stof”. paraffine met verschillende kankerverwekkende en stollende chemicaliën.
Kaarsenmakers kopen paraffinewas en voegen vervolgens verschillende andere texturerende chemicaliën, kunstmatige kleurstoffen voor kleur en synthetische geurstoffen toe.

Wanneer synthetische geurstoffen worden verbrand, produceren ze giftige fluorkoolwaterstoffen en andere vervuilende bijproducten. Het inademen van deze fluorkoolwaterstoffen beschadigt de receptoren in onze neusholtes die geuren detecteren en vermindert gedurende een lange periode de algemene vermogens van uw reukzintuigen door ze “uit te putten”. Dit is een van de redenen waarom veel mensen steeds sterker ruikende kaarsen (of synthetische luchtverfrissers) etc. nodig lijken te hebben om aangename aroma’s te ervaren!

Last but not least zijn er de indirecte kosten van het verbranden van brandstof zoals paraffine in uw huis, die zwarte roet afgeeft die uw muren, meubels en gordijnen bedekt, en minder wenselijk, uw longen en uw huid. Het is een bewezen feit dat paraffine, met de bijbehorende synthetische geurstoffen en andere toevoegingen, hoofdpijn, allergische reacties en sinus- en longproblemen veroorzaakt. Iedereen met ademhalingsproblemen mag geen paraffinekaarsen branden, en ook niemand die deze problemen wil voorkomen.

Ik hoop dat dit enig licht (ha!) werpt op de gevaren van paraffine voor uw gezondheid, uw huis en uw omgeving. Laat me je nu kennis laten maken met bijenwas en de geweldige eigenschappen die het te bieden heeft.

Geliefde bijenwas
Het branden van kaarsen van bijenwas is om vele redenen beter voor u en het milieu. Ten eerste produceert het verbranden van bijenwas negatieve ionen, die ons en de lucht die we inademen ten goede komen door verontreinigende stoffen aan te trekken, net zoals een magneet ijzeren vullingen aantrekt. Negatieve ionen hechten zich aan positief geladen ionen die stof, huidschilfers, schimmels en andere verontreinigingen in de lucht vasthouden. Eenmaal bevestigd, worden de positieve ionen verzwaard en dit laat de ionen en verontreinigingen op de grond vallen om te worden opgeveegd of opgezogen. Samengevat: brandende bijenwas zuivert je lucht.

Kaarsen van bijenwas zijn de beste keuze voor het milieu, omdat het gebruikte materiaal 100% hernieuwbaar is en in zijn oorspronkelijke, ruwe staat niet hoeft te worden gebleekt of gehydrogeneerd. De productie van paraffine (een niet-hernieuwbare hulpbron), en zelfs soja- en palmwas, vereist chemische interventie om de grondstof te veranderen in was en vervolgens in een kaars. Dit betekent dat bijenwas een betere keuze is voor het milieu omdat het minimale verwerking vereist, geen chemicaliën vereist en het eindproduct volledig biologisch afbreekbaar is.

Je kunt bijenwas verbranden in een ongeventileerde ruimte zonder angst voor vervuiling. Veel mensen melden zelfs dat het ongeveer 30 minuten branden van een kaars in de slaapkamer voordat ze in slaap vallen, een meer rustgevende slaap oplevert. Bijenwas is hypoallergeen en is gunstig voor mensen met omgevingsallergieën, gevoeligheden en zelfs astma. Om uw lucht zo schoon mogelijk te houden, vergeet niet om uw lont voor elk gebruik af te knippen en de kaars te doven door de lont in zijn eigen waspoel te dompelen in plaats van hem uit te blazen, omdat beide rook voorkomen.

Ten slotte is de kwaliteit van het gouden licht dat wordt uitgestraald door bijenwaskaarsen ongeëvenaard door zijn paraffine-tegenhangers. Vanwege het hoge smeltpunt van de was brandt bijenwas sterker en helderder dan paraffine, naast het uitstralen van hetzelfde spectrum van licht als de zon – hoe geweldig is dat!

de totale kosten:

Dus om de vraag van mijn vriend te beantwoorden: hoewel de initiële kosten misschien hoger lijken dan paraffinekaarsen, brandt bijenwas veel langer – twee tot vijf keer de brandtijd van andere kaarsen. Bijenwas heeft een veel hoger smeltpunt dan paraffine – in feite het hoogste smeltpunt van alle wassen, dus het verbrandt veel langzamer. Bijenwas kost slechts centen per uur om te verbranden en is na verloop van tijd veel zuiniger dan paraffine.

Je kunt bijenwaskaarsen kopen op boerenmarkten, natuurvoedingswinkels en natuurlijk online. De kaarsen in dit artikel zijn van The Beeswax Co., een Amerikaans bedrijf dat zich inzet voor traditie en kwaliteit, ze verzenden internationaal en ik raad ze ten zeerste aan.

Waar je ook je kaarsen koopt, pas op voor imitaties! Zoek naar 100% pure bijenwas, de was die afkomstig is van de verzegeling rond elke cel in de honingraat. Sommige bedrijven snijden hun bijenwas met paraffine-, palm- of sojawas en noemen ze nog steeds “bijenwas” -kaarsen, dus lees de etiketten. Zorg er ook voor dat de lont is gemaakt van een natuurlijke vezel (zoals katoen of hennep) en dat deze geen metaaldraad bevat (die soms lood kan bevatten), en dat er geen kunstmatige geurtjes of toegevoegde chemische kleurstoffen zijn. Pure bijenwas moet naar honing ruiken en een natuurlijke gouden tint hebben.

Verbrand schat. Brandwond!

Sarah Britton

Source link

Related Articles

Back to top button