skirt steak

Easy Strawberry Sorbet – Een paar koks

Dit recept voor aardbeiensorbet heeft de beste fruitige smaak en ijzige textuur! Het is gemakkelijk en maakt indruk op iedereen.

Aardbeienijs

Hier is een eenvoudig, gemakkelijk maar indrukwekkend zomerdessert: Aardbeienijs! De smaak is als een hap van 100 aardbeien tegelijk: zoet, puur en scherp. De ijzige textuur is als Italiaans aardbeienijs: koud en romig, met precies de juiste hoeveelheid robuuste levendigheid bij elke hap. We dagen je uit om dit te serveren aan iemand die niet “Wauw!” roept. Nog beter: het kost je maar een paar minuten handen per uur.

Ingrediënten voor dit aardbeiensorbet recept

Geen behoefte aan een pint in de winkel gekochte aardbeiensorbet. Dit recept is snel en gemakkelijk met slechts een paar ingrediënten! Je hebt ook een blender en een ijsmachine nodig (meer info hieronder). De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn:

 • Verse aardbeien
 • Limoensap
 • Suiker

Alles wat je moet doen? Meng de aardbeien, limoen en suiker met een beetje ijs en vries het mengsel vervolgens in in een ijsmachine voor ongeveer 20 minuten. Het komt zo snel samen dat het perfect is als een licht en gemakkelijk zomerdessert.

Aardbeienijs

Benodigde apparatuur: een ijsmachine

Een ijsmachine is het beste hulpmiddel om met sorbet te werken! Het is een geweldige investering en je kunt er het hele jaar door sorbets en ijs van maken (zoals mangosorbet of watermeloensorbet).

Hier is de 2 liter ijsmachine wij gebruiken. Het is ook een geweldig cadeau-idee! Gebruik het als een housewarming-cadeau of een leuke verrassing voor ijsliefhebbers. Wij hebben die van ons al jaren en hij bevalt goed.

Maak vooruit en opslagtips voor aardbeiensorbet

Hier gaat het om: zelfgemaakte sorbet is beter op de dag dat het gemaakt is. De textuur is ultra romig en ijzig, rechtstreeks uit de ijsmachine. Je kunt het een paar uur invriezen, maar als je het een nacht laat staan ​​wordt het erg stevig. Hier zijn enkele tips voor het werken met restjes:

 • Bekleed de opslagcontainer met perkamentpapier. Dit voorkomt dat de sorbet aan de randen van de container bevriest en vergemakkelijkt het ontdooien.
 • Bereid de aardbeiensorbet maximaal 2 uur voor het serveren. Het zal aan de randen beginnen te bevriezen, het kan zijn dat u een beetje moet roeren voordat u het serveert. De textuur zal in dit stadium stevig zijn en gemakkelijk in ballen te rollen.
 • Restjes zijn 1 week houdbaar, maar ontdooien bij kamertemperatuur ongeveer 30 minuten. Neem de tijd om de container op het aanrecht te laten staan ​​totdat deze is ontdooid. (Je kunt het natuurlijk een paar seconden in de magnetron zetten: maar dat is riskant!) Verwacht niet dat het eruitziet als een in de winkel gekochte sorbet, die in de vriezer zachter blijft.
Aardbeienijs

Meer aardbeien desserts

Desserts bereiden met aardbeien is onze favoriet: deze bessen zijn altijd lekker! Hier zijn enkele van onze beste aardbeiendesserts:

Dit recept voor aardbeiensorbet is…

Vegetarisch, veganistisch, plantaardig, zuivelvrij en glutenvrij.

printen

klok klok icoonbestek bestek icoonvlag vlagpictogramdossier mappictograminstagram instagram icoonpinterest pinterest icoonFacebook facebook icoonprinten print icoonvierkanten vierkanten icoonhart hart icoonsterk hart hart solide icoon

De omschrijving

Dit recept voor aardbeiensorbet heeft de beste fruitige smaak en ijzige textuur! Het is gemakkelijk en maakt indruk op iedereen.


 • 2 pond aardbeien, gepeld
 • 1 kopje kristalsuiker
 • 3 eetlepels limoensap
 • 1 snufje koosjer zout
 • ½ kopje ijs


 1. Doe de aardbeien in een keukenmachine of krachtige blender en pureer. Voeg suiker, limoensap, zout en ijs toe en pureer tot een gladde massa. (Om vooruit te maken, kunt u dit tot 2 dagen in de koelkast bewaren tot u wilt karnen.)
 2. Giet het mengsel in een ijsmachine en zet 20 tot 25 minuten in de vriezer. De textuur zal op dit punt erg ijzig en romig zijn. Serveer onmiddellijk of plaats in een met bakpapier beklede bak. U kunt maximaal 2 uur per dag invriezen (voor het serveren doorroeren). ‘s Nachts invriezen resulteert in een stevige bevroren textuur, dus laat restjes 20-30 minuten (of langer, afhankelijk van hoe lang je ze invriest) bij kamertemperatuur ontdooien om te ontdooien.

 • Categorie: Sorbet
 • Methode: Bevroren
 • Keuken: Dessert
 • Dieet: veganistisch

Trefwoorden: Aardbeienijs

Sonja Overhiser

Source link

Related Articles

Back to top button