lemon cake

Groene Knoflookpesto – Holy Cow Vegan

Deze pittige groene knoflook pesto werkt geweldig als een seizoensgebonden pastasaus of als spread voor sandwiches en wraps.

Als je groene knoflook vindt op de boerenmarkt of je eigen knoflook kweekt, gebruik het dan om dit makkelijke en smakelijke recept voor groene knoflookpesto te maken. Het is vers en lekker en heerlijk gekruid en duurt maar een paar minuten om te maken. Een handvol basilicum verzacht de kruidigheid van jonge knoflookbollen en pompoenpitten voegen een heerlijke nootachtige smaak toe terwijl dit recept notenvrij blijft. Het is ook een glutenvrij en sojavrij en veganistisch recept.

Groene knoflookpesto met olijfolie in een witte kom met een lepel.  Aan de zijkant ligt een groene handdoek.

Als je van pesto sauzen houdt, maak je waarschijnlijk al heerlijke pesto’s met allerlei soorten groen, van deze klassieke vegan basilicumpesto tot venkelbladpesto en wortelpesto. Voeg aan dat lijstje deze heerlijke groene knoflookpesto toe.

Zoals alle pesto’s, is het een gemakkelijk te bereiden saus die in een keukenmachine in enkele minuten samenkomt. Het moeilijkste is misschien om de groene knoflook te vinden als je die niet zelf kweekt, aangezien de meeste supermarkten geen groene knoflook verkopen (tenminste niet waar ik woon). Maar je vindt het bij speciaalzaken en natuurvoedingswinkels of op boerenmarkten – ze lijken veel op groene uien, maar dan met grotere bollen. Zoek naar groenten die vers en niet verwelkt of houtachtig zijn.

Als je van knoflook houdt (ik wel!), is dit misschien de saus voor jou. Het is overal doordrenkt met knoflooksmaak, hoewel ik een handvol zoete basilicum gebruik om wat van de kruidigheid af te zwakken. Misschien wilt u meer basilicum gebruiken en de hoeveelheid groene knoflookbollen verminderen als u van plan bent om het aan kinderen te geven.


Vaishali

Source link

Related Articles

Back to top button