oreo cheesecake

Instant Pot Artisjokken – Food Faith Fitness

Ga naar recept

deze Instant pot artisjokken zijn zo makkelijk te maken! Slechts een handvol ingrediënten en je hebt een gezonde en veelzijdige snack!

een Instant Pot Artisjokken op een klein bord

Waarom je van dit recept zult houden

Als je nieuw bent in de FFF-familie, moet je weten dat ik dol ben op mijn keukengadgets. Hier draait mijn airfryer meerdere keren per week op hoge snelheid, net als mijn instantpan. Instant Pot werd geleverd met Instant Pot Butternut Squash, Instant Pot Steamed Broccoli en talloze andere recepten! Vandaag gaat hij weer zijn ding doen met instant pot artisjokken. Als je niet regelmatig artisjokken kookt en eet, kan dit recept daar verandering in brengen. De Instant Pot maakt het ZO makkelijk, en ze zijn zo lekker! Hallo gezond, makkelijk en lekker bijgerecht!

Ingrediënten nodig

Het mooie van Instant Pot recepten is dat je vaak maar een paar ingrediënten nodig hebt om zo’n lekker recept te maken. Dit recept vereist slechts een handvol ingrediënten, maar de smaak en textuur van gekookte artisjokken zijn absoluut fantastisch! Dit is wat je nodig hebt:

  • grote artisjokken
  • Water
  • Knoflook
  • zout
  • Peterselie
Instant Pot Artisjokken in Instant Pot

Zijn artisjokken goed voor je?

JA! Kortom, artisjokken zijn absoluut goed voor je. Ze zitten boordevol voedingsstoffen om je lichaam gezond te houden, het is bekend dat ze je spijsvertering verbeteren en ziektebestrijdende eigenschappen hebben. Dit instant artisjokrecept koken is een GEWELDIG idee, en het zal ook variatie toevoegen aan je doordeweekse avondmaaltijden.

Wanneer zijn artisjokken in het seizoen?

Artisjokken zijn in hun hoogseizoen van maart tot mei, dus het is HOOG tijd om te leren hoe je artisjokken kookt in een Instant Pot. Ga naar je plaatselijke supermarkt en koop wat terwijl ze warm zijn!

Hoe kies je een artisjok?

Het is belangrijk om selectief te zijn bij het oppakken van welke artisjokken je moet kopen en mee naar huis nemen. Pak eerst de artisjok op en voel of deze zwaar weegt. Stevige, zwaardere artisjokken zijn meestal verser omdat ze lichter worden naarmate ze ouder worden. De bladeren moeten donkergroen en goed gesloten zijn en de bladeren moeten piepen als je erover wrijft!

Hoe doe je Instant Pot Artisjokken

Garneer

Snijd de bovenkant van elke artisjok af om de binnenkant bloot te leggen en snijd voorzichtig alle dode bladeren van de buitenkant af.

Verzamelen

Giet het water in je Instant Pot samen met de knoflook en het zout, roer om te combineren. Plaats de onderzetter in de pot en duw deze naar een kant van de pot. Leg dan ook de artisjokharten erin, met de snijkant naar beneden.

Koken

Zet de instant-pot op verzegeling en kook een tijdje, totdat de artisjokken gaar zijn. Je weet dat ze gaar zijn als je met een mes in de bodem prikt en hij glijdt er gemakkelijk uit.

Genieten van

Serveer naar wens en VERSLETEN!

Instant Pot Artisjokken gerangschikt in de Instant Pot

Heeft de grootte van een artisjok invloed op de kooktijd?

De grootte van je artisjok kan van invloed zijn op de kooktijd, ja, dus je moet ervoor zorgen dat elke artisjok ongeveer even groot is. Voor grotere artisjokken moet u mogelijk ook een paar minuten kooktijd toevoegen.

Hoe artisjokken te eten

Hoewel deze instant artisjokken op zichzelf al heerlijk zijn, kun je ze het beste als bijgerecht serveren! Ik raad aan om ze te serveren met in spek gewikkelde kippendijen of gefrituurde varkenshaas met een kant van aardappelpuree of geroosterde roodbruine aardappelen. Welke manier je ook kiest om deze artisjokharten te serveren, ze zullen zeker een hit worden!

close-up van de top van Instant Pot-artisjokken

Gemakkelijkere Instant Pot Recepten:

ingrediënten

  • 2 grote artisjokken
  • 2 Waterbekers
  • 1 soep Knoflook, gehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 Boeket peterselie

Voedingsinformatie:

calorieën: 33calorieën (2%) Koolhydraten: 7g (2%) Eiwit: 2g (4%) Vet: 1g (2%) Verzadigd vet: 1g (6%) Meervoudig onverzadigde vetten: 1g Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g Natrium: 643mg (28%) Potassium: 246mg (7%) Vezel: 4g (17%) Suiker: 1g (1%) Vitamine A: 30gebruikersinterface (1%) Vitamine C: 8mg (tien%) Calcium: 33mg (3%) Ijzer: 1mg (6%)

Voedingsdisclaimer

Recepten geschreven en geproduceerd op Food Faith Fitness zijn alleen voor informatieve doeleinden.

Instant Pot Artisjok Collage Foto

BLIJF OP DE HOOGTE (EN KRIJG SPECIALE INZICHTEN ACHTER DE SCHERMEN) DOOR FFF TE VOLGEN OP PINTEREST, FACEBOOK EN TWITTER!

Dit bericht kan gelieerde links bevatten, maar ik raad alleen producten aan die ik daadwerkelijk gebruik en <3. Bedankt voor het steunen van FFF!Taylor Kiser

Source link

Related Articles

Back to top button