pancake mix

Keto Instant Pot Carnitas – Heerlijke Smaak

  • Voeg in je instant-pot blokjes varkenshaas + rauwe ui toe. Schenk de kippenbouillon, sinaasappelsap, limoensap, komijn, oregano, zout, peper + laurierblaadjes erover. Roer om te combineren. Sluit af met het deksel en zorg ervoor dat de ventilatieopening is afgedicht.

  • Sluit af met het deksel en zorg ervoor dat de ventilatieopening is afgedicht. Kook op HOGE DRUK gedurende 30 minuten. Het duurt ongeveer 10-15 minuten om druk op te bouwen, daarna begint het aftellen vanaf 30. Wanneer de 30 minuten voorbij zijn, voert u een SNELLE RELEASE uit, waarbij u de klep naar VENTILATIE beweegt om alle stoom te laten ontsnappen. Zodra alle stoom is verdwenen en de vlotterklep eraf is gevallen, kun je de Instant Pot veilig openen.

  • Zet je oven op BROIL.

  • Verwijder voorzichtig alle gekookte carnitas en uien en breng ze over naar een omrande bakplaat. Gooi de laurierblaadjes weg. Rasp de carnitas met 2 vorken. Giet 1 kopje Instant Pot kookvocht over de carnitas.

  • GRILL de carnitas 5 minuten, tot ze knapperig zijn. Als ik tijd heb, draai ik de carnitas graag 3 of 4 keer en ga ik verder met grillen in stappen van 5 minuten. Dit karameliseert het vet echt en geeft het de meest verbazingwekkende textuur en smaak.

  • Serveer warm bestrooid met gehakte koriander. Heerlijk in burrito/taco bowls met fajita groenten, bloemkoolrijst, guacamole + salsa. Kan ook gebruikt worden in taco’s of in een salade.

  • In een luchtdichte verpakking 5 dagen houdbaar of in de vriezer 6 maanden.

  • Zie de receptopmerkingen hieronder voor meer tips, veelgestelde vragen en vervangingen van ingrediënten.

slowcooker: Je kunt ze ook in de slowcooker bereiden. Hier is mijn slowcooker carnitas recept.
Varkensvlees: Ik geef de voorkeur aan varkenshaas, maar je kunt ook varkensschouder gebruiken. Als je bot in de varkenskont hebt, snij dan gewoon rond het bot en gooi het dan in de Instant Pot. Het bot geeft nog meer smaak!
Ui: Ik gebruik gele ui, maar je kunt ook witte of rode gebruiken.
Krokant: Je hoeft ze niet in de oven krokant te maken, maar we raden het wel ten zeerste aan!
Bevroren: U kunt de carnitas na het raspen invriezen, VOORDAT u ze grilt. In de vriezer minimaal 6 maanden houdbaar.
Opwarmen: Ik hou ervan om carnitas op te warmen door ze opnieuw te roosteren op een omrande bakplaat of ze in een gietijzeren koekenpan met een beetje avocado-olie te krokanten. Je kunt het in de magnetron zetten, maar ze verliezen hun knapperigheid.
Rundvlees: Als je iets soortgelijks met rundvlees wilt doen, probeer dan mijn barbacoa-recept.

calorieën: 414, Totaal koolhydraten: 5.9g, Eiwit: 56.7g, Vet: 18.5g, Vezel: 0,6g, Netto koolhydraten: 5g

Natalie

Source link

Related Articles

Back to top button