pancake mix

Makkelijke Geitenkaas Starter – Een paar koks

Deze warme geitenkaasstarter is perfect voor een feestje! Slechts 4 ingrediënten maken deze smakelijke dip voor crostini of crackers.

Geitenkaas voorgerecht

Onze favoriete recepten voor eenvoudig vermaak? Degenen die minimale ingrediënten en voorbereidingstijd hebben, maar maximale smaak bereiken. Daar is geen beter voorbeeld van dan deze hete geitenkaas voorgerecht! Het heeft slechts 4 ingrediënten, duurt slechts 10 minuten om te koken en smaakt als een absolute droom. De pittige, kleverige geitenkaas tegen de citrusmarmelade en grasachtige tijm is puur geluk. Het is een nietje in ons huis geworden: en we weten dat dit nog jaren zo zal zijn.

Ingrediënten voor deze geitenkaas starter

Komen de gasten aan? Grijp snel deze vier ingrediënten voor een publiekstrekker die iedereen rond het gerecht zal hebben gestationeerd. De eenvoud hier is magisch: de romigheid van de kaas met de pittige zoete marmelade is de perfecte combinatie. Dit zijn de enige ingrediënten die je nodig hebt voor dit geitenkaasvoorgerecht:

 • Logboek geitenkaas (ook bekend als geit)
 • Marmelade of jam of welke soort dan ook?
 • Pistachenoten
 • Verse tijm

Bak de geitenkaas met de marmelade en bak 10 minuten, bestrooi met gehakte walnoten en takjes verse tijm. De oven verwarmt het om op crackers of crostini te smeren. Dat is dus eenvoudig en perfect voor elke gelegenheid: etentjes, Pasen, Kerstmis, Thanksgiving en alles daartussenin.

Geitenkaas voorgerecht

Variatie ideeën

Er zijn eindeloze variaties op dit idee voor een geitenkaas-voorgerecht! Ik stuurde het naar mijn moeder en ze maakte het dezelfde dag nog met bosbessenjam! Hier zijn enkele ideeën:

 • Conserven en confituren: Gebruik sinaasappel-abrikozenmarmelade zoals wij, of welke vorm van conserven dan ook. Goede smaakcombinaties met geitenkaas zijn bosbessen, bramen, vijgen en tomatenjam.
 • noten: Gebruik alle soorten gehakte noten! Vervang pistachenoten door amandelen, pecannoten, walnoten of hazelnoten.
 • Kruiden: De verse tijm hier heeft een uitgesproken smaak die we ten zeerste aanbevelen! Eventueel kun je de gedroogde tijm vervangen. Gehakte bieslook, rozemarijn of salie zou ook werken.

Serveer dit geitenkaasvoorgerecht

Haal dit geitenkaasvoorgerecht uit de oven en je kunt het meteen serveren! Het koken van de kaas is essentieel, omdat het heet genoeg is om te verspreiden. Hier zijn enkele ideeën om in te duiken:

Geitenkaas voorgerecht

Tip om van te voren te maken en mee te nemen naar een feestje

Dit geitenkaasvoorgerecht meenemen naar een feestje? Dit is wat u moet doen:

 • Eerst bakken. Bak het thuis, dek het gerecht af met folie en wikkel het in een handdoek om het warm te houden. Op deze manier moet het ongeveer 20 minuten warm blijven.
 • Bak op het feest. Of vraag de gastheer van tevoren om de oven voor je voor te verwarmen! Plaats het zodra je op het feest aankomt.
Geitenkaas voorgerecht

Meer recepten met geitenkaas

Dit geitenkaasvoorgerecht staat op een lange lijst van favoriete recepten met dit ingrediënt! (We zijn fanatiek geitenkaas, voor het geval je het nog niet wist.) Hier zijn enkele geweldige geitenkaasrecepten om te proberen:

Dit recept voor geitenkaas voorgerecht is…

Vegetarisch en glutenvrij (met glutenvrije crackers).

printen

klok klok icoonbestek bestek icoonvlag vlagpictogramdossier mappictograminstagram instagram icoonpinterest pinterest icoonFacebook facebook icoonprinten print icoonvierkanten vierkanten icoonhart hart icoonsterk hart hart solide icoon

De omschrijving

Deze warme geitenkaasstarter is perfect voor een feestje! Slechts 4 ingrediënten maken deze smakelijke dip voor crostini of crackers.


 • 10 ons geitenkaas logboek
 • ½ kopje sinaasappel-abrikozenmarmelade, of confituur of jam van welke smaak dan ook*
 • 2 eetlepels fijngehakte pistachenoten
 • 1 eetl gehakte verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
 • Crostini, brood of crackers, voor erbij


 1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.
 2. Verspreid ⅓ kopje conserven in een kleine ovenschaal. Voeg het geitenkaasblokje toe. Garneer met 2 eetlepels confituur. Bak gedurende 10 minuten.
 3. Haal de schaal uit de oven en garneer met pistachenoten en verse tijm. Gebruik als dip voor crostini, brood of crackers.

Opmerkingen

*Andere geweldige opties zijn bosbessen, bramen, vijgen, tomatenjam, enz.

 • Categorie: Aperitief
 • Methode: Gekookt
 • Keuken: Aperitief
 • Dieet: Vegetarisch

Trefwoorden: Geitenkaas voorgerecht

Sonja Overhiser

Source link

Related Articles

Back to top button