fish sauce

Napa Kool Ramen Noodle Salade

Deze eenvoudige gekoelde kool ramen noodle salade met wortelen, lente-uitjes en geroosterde amandelen is gemaakt met knapperige ongekookte ramen noedels, Napa kool en een Aziatisch geïnspireerde sesam-sojadressing. Het duurt minder dan 30 minuten om te bereiden en het is het perfecte recept om te serveren bij potlucks, picknicks en barbecues!

Napa Cabbage Ramen Noodle Salad in een witte kom met houten saladelepels op een tafel.

Waarom we dol zijn op dit recept voor kool Ramen-salade

Dit recept liet even op zich wachten. Het begon allemaal tien jaar geleden toen ik de eerste van mijn Aziatisch geïnspireerde koolsalade deelde: Napa Koolsalade met Komkommernoedels, en een paar jaar later ging ik verder met deze Aziatische koolsalade met sesam. Welnu, vandaag rond ik de trifecta van Aziatisch geïnspireerde koolsaladerecepten af ​​met deze zomerklassieker!

Deze Napa Cabbage Ramen Salad is mijn favoriet voor zomerse picknicks en BBQ-avonden omdat hij zo goed “zit”. Dit betekent dat het niet gegeten hoeft te worden zodra het wordt weggegooid en het verwelkt niet. Volgens mij is het nog beter ongeveer 20 minuten nadat ze met de dressing zijn gegooid. Knapperige rauwe ramennoedels worden iets zachter in zoete soja-hazelnootvinaigrette. Ze nemen een beetje van de dressing op de meest heerlijke manier op.

Deze combinatie van smaken is perfect! Ik ben dol op de knapperige kool en wortel, paprika’s en geroosterde amandelen, allemaal met elkaar vermengd. Elke keer als ik deze Napa Kool Noodle Salad serveer, krijg ik altijd mensen die me om het recept vragen!

Voor een doordeweekse maaltijd kun je er eenvoudig gegrilde gemarineerde kip bij doen of serveren met hamburgers.

Ingrediënten voor de salade

Bovenaanzicht van ingrediënten voor Napa Cabbage Ramen Noodle Salad in kleine kommen op een tafel met tekstlabels.

Kool

Napakool is een variëteit van Chinese kool. Het moet het hele jaar door verkrijgbaar zijn bij uw plaatselijke supermarkt. Het is een geweldige groente om te gebruiken omdat het een zachte, minder dichte textuur heeft dan gewone boerenkool. Voel je vrij om groene kool te gebruiken in plaats van Napa-kool.

We gebruikten ook rode kool voor de kleur en knapperige textuur.

Ongekookte Ramen-noedels

De sleutel tot deze salade zijn ongekookte ramennoedels. Koop een smaak en gooi het kruidenpakket weg. Ik breek de steen graag door met een deegroller of vleeshamer op de zak te slaan.

Geroosterde amandelen

Geroosterde amandelen zijn gesneden en geroosterd op een kookplaat. Door de amandelen te roosteren komt hun nootachtige smaak naar voren, zodat je iets minder kunt gebruiken.

Gehakte groenten

Samen met de spruiten heb ik ook gehakte wortelen, radijsjes en groene uien toegevoegd voor extra textuur, kleur en smaak.

Ingrediënten voor de vinaigrette

Bovenaanzicht van avocado-olie, sojasaus, rijstazijn, sinaasappelsap, sesamolie, ahornsiroop en knoflookpoeder elk in kleine kommen op een witte tafel met tekstlabels erop.
 • avocado-olie
 • soja saus
 • rijstazijn
 • sinaasappelsap
 • sesamolie
 • Ahornsiroop
 • knoflook poeder

Stap voor stap instructies voor het maken van dit recept

Bovenaanzicht van Cabbahe Ramen napa noodle salade ingrediënten gescheiden in soorten in een zwarte kom.

Stap 1: Meng de salade-ingrediënten

Doe Napa in een grote slakom. Top met gebroken noedels, rode kool, groene uien, wortel, paprika, radijs en amandelen.

Bovenaanzicht van napa-kooldressing in een pot die door een hand wordt vastgehouden.

Stap 2: Bereid de dressing voor

Combineer avocado-olie, sojasaus, rijstazijn, sinaasappelsap, sesamolie, ahornsiroop en knoflookpoeder in een pot. Goed schudden om te combineren.

Bovenaanzicht van Napa slaw gegooid in een zwarte kom met houten salade lepels.

Stap 3: Gooi de salade

Giet de dressing over de salade en schep om. Laat daarna 10 minuten staan, af en toe roeren om de ramen zachter te maken.

Close up van napa slaw in een zwarte kom met houten salade lepels.

Veelgestelde vragen en deskundig advies

Hoe snij je een koolsalade voor een salade?

Voor dun gesneden of geraspte kool, snijd de kool in lange partjes en verwijder vervolgens de driehoekige kern. Houd vanaf daar elke sectie bij elkaar en snijd in dunne plakjes. Bekijk mijn stap-voor-stap handleiding voor het bereiden van kool. Je kunt ook de hele bladeren gebruiken, dus als de onderkant is verwijderd, schil je de bladeren van het lijf van de kool.

Kun je napakool koken zoals gewone kool?

Je kunt Napa-kool koken zoals elke andere groente. Je kunt het gebruiken in soepen, met noedels of als bijgerecht.

Kun je nappakool rauw in een salade eten?

Napakool kun je rauw of gekookt eten. In salades is het malser dan groene kool met een textuur die dichter bij romaine sla ligt. Probeer het in Napa Cabbage Caesar Salad en je zult precies zien wat we bedoelen!

Hoe kan ik dit recept bewaren?

Napa slaw is het lekkerst op dezelfde dag dat je hem maakt. Je kunt restjes de volgende dag in een luchtdichte verpakking of afgedekt met plasticfolie in de koelkast bewaren, hoewel zaden en noedels van de ene op de andere dag hun knapperigheid kunnen verliezen.

Tips om je goed voor te bereiden

Deze salade kan 1 dag van tevoren worden samengesteld maar niet worden weggegooid. Bewaar de dressing apart in de pot en zet beide in de koelkast. Eenmaal gemengd, geniet ervan in ongeveer een uur, omdat de kool te veel water begint te lekken.

Napa Cabbage Ramen Noodle Salad in een witte kom met een zilveren lepel, op een snijplank op een tafel.

Extra recepten om te proberen

Bovenaanzicht van Napa Cabbage Ramen Noodle Salad in een zwarte kom met houten opscheplepels.

Hartelijk dank voor het lezen. Als je nieuw bent hier, wil je je misschien aanmelden voor mijn gratis wekelijkse nieuwsbrief waarin ik weekdagmaaltijden deel die rechtstreeks in je inbox worden bezorgd. Of volg mij op Instagram. Als je dit recept hebt gemaakt, kom dan terug en laat een ster achter beoordeling en recensie! Het wordt erg gewaardeerd. Goed eten ! ~Katie

printen


De omschrijving

Deze eenvoudige gekoelde kool ramen noodle salade met wortelen, lente-uitjes en geroosterde amandelen is gemaakt met knapperige rauwe ramen noedels, Napa kool en een makkelijke Aziatisch geïnspireerde soja-sesamdressing. Het duurt minder dan een half uur om te bereiden en is het perfecte recept om te serveren bij potlucks, picknicks en barbecues.Schaal

ingrediënten

6 kopjes geraspte napakool

1 blokje ramen noodlesoep, weggegooid kruidenpakket, gebroken noedels

2 kopjes dun gesneden rode kool

1 kop gesneden groene uien

1 wortel, fijngesneden

1 rode paprika, in luciferreepjes gesneden

½ kopje radijs of dun gesneden watermeloenradijs

½ kopje geroosterde gesneden amandelen

¼ kopje avocado-olie

¼ kopje soja- of tamarisaus

3 eetlepels rijstazijn

3 eetlepels sinaasappelsap

2 eetlepels geroosterde sesamolie

1 eetlepel ahornsiroop

¼ theelepel knoflook poeder


instructies:

 1. Doe Napa in een grote slakom. Top met gebroken noedels, rode kool, groene uien, wortel, paprika, radijs en amandelen.
 2. Combineer avocado-olie, sojasaus, rijstazijn, sinaasappelsap, sesamolie, ahornsiroop en knoflookpoeder in een pot. Goed schudden om te combineren.
 3. Giet de dressing over de salade en schep om. Laat 10 minuten staan, af en toe roeren om de ramen zachter te maken.

Opmerkingen

Opmerking over ingrediënten:

Je kunt de groene kool vervangen door Napa-kool als je geen Napa-kool kunt krijgen. Je kunt ook hele geroosterde amandelen gebruiken in plaats van plakjes.

Voorbereiding vooraf:

Deze salade kan 1 dag van tevoren worden samengesteld maar niet worden weggegooid. Bewaar de dressing apart in de pot en zet beide in de koelkast.


Voeding

 • Deel: 2 kopjes
 • calorieën: 249
 • Suiker: 7g
 • Vet: 13 gram
 • Koolhydraten: 26 gram
 • Vezel: 5g
 • Eiwit: 7g


Katie Webster

Source link

Related Articles

Back to top button