oreo cheesecake

Pindakaas Mueslirepen – Een paar koks

Deze mueslirepen met pindakaas hebben de lekkerste zoete nootachtige smaak! Ze zijn de perfecte zelfgemaakte snack voor liefhebbers van PB.

Pindakaas mueslirepen

Houd je van pindakaas? Hier is de ultieme snack voor PB-liefhebbers: Pindakaas mueslirepen! In de winkel gekochte mueslirepen zijn handig, ja. Maar ze hebben een zoetzoete smaak en noot, met een licht kunstmatige nasmaak. Het verschil in smaak ten opzichte van een zelfgemaakte mueslireep? Het is transcendent: zoete honing, hazelnoot, genuanceerd met een vleugje kaneel en een vleugje rijke chocolade. We denken dat je het ermee eens bent: dit zijn verrassend. Bak een batch en eet de hele week door voor gezonde lekkernijen en snacks.

Wat heb je nodig voor Pindakaas mueslirepen

Sterker nog, je hebt geen granola nodig om mueslirepen te maken. (Wie weet!) Nee, deze repen zijn geen bakrepen met havermout en pindakaas. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

 • Romige Pindakaas: geen toegevoegde suiker is hier beter. Een zeer romig merk is het beste (sommige merken kunnen droger zijn dan andere). Zorg ervoor dat je je PB goed roert voordat je de repen maakt.
 • Schat: Zin in vegan mueslirepen? Gebruik hier agavesiroop.
 • Ouderwetse havermout
 • Kaneel
 • zout
 • Mini-chocoladestukjes: zorg ervoor dat ze mini zijn! Standaard chocoladeschilfers werken niet goed omdat ze te groot zijn om in de textuur van de reep te passen.
Pindakaas mueslirepen

Toast havermout voor maximale smaak

Deze mueslirepen met pindakaas zijn niet gebakken: maar ze bevatten wel een snelle toast van 10 minuten in de oven voor haver. Het kan verleidelijk zijn om deze stap over te slaan (en dat kan als je haast hebt). Maar hier is waarom het ideaal is voor dit recept:

 • Het roosteren van de haver voegt een grote, onweerstaanbare nootachtige smaak toe. Absoluut de extra minuten waard voor de smaakwinst.
 • Op 350 graden heb je maar 10 minuten nodig. Het is snel en gemakkelijk, en gemakkelijker in de oven, omdat je alle haver in een enkele laag in een pan kunt plaatsen.

Zet een paar uur in de koelkast voor het beste resultaat

Als je het deeg voor dit pindakaas mueslirepen recept hebt gemengd, vries je het 10 minuten in om te stollen. Dan kun je het in repen snijden. Onmiddellijk zal de textuur erg luchtig zijn. Als je kunt, zet repen 2 uur in de koelkast voor het eten! Dit helpt de textuur steviger te worden. Technisch gezien kun je ze meteen eten, maar door ze in de koelkast te bewaren, worden ze steviger.

Pindakaas mueslirepen

Bewaarinformatie voor Peanut Butter Mueslirepen

Deze zelfgemaakte mueslirepen met pindakaas zijn anders dan de in de winkel gekochte variant, dus ze zijn niet houdbaar! Bewaar zelfgemaakte mueslirepen maximaal 3 weken in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Je kunt ze altijd in lunchboxen doen die overdag niet gekoeld staan: ze worden dan iets zachter maar blijven goed bij elkaar.

Wil je ze per stuk verpakt vervoeren? Je kunt het in perkamentpapier wikkelen en vastzetten met plakband, of je kunt een opbergdoos naar keuze gebruiken.

Meer Pindakaasrecepten

En dat is alles! Deze Peanut Butter Mueslirepen zijn de perfecte gezonde snack of lekkernij om te maken en de hele week in je koelkast te bewaren als tussendoortje. Wilt u meer manieren om PB te gebruiken? Hier zijn enkele van onze favoriete pindakaasrecepten voor het gebruik van een pot:

Dit recept voor een mueslireep met pindakaas is…

Vegetarisch, zuivelvrij, plantaardig en glutenvrij. Gebruik voor veganisten agavesiroop.

printen

klok klok icoonbestek bestek icoonvlag vlagpictogramdossier mappictograminstagram instagram icoonpinterest pinterest icoonFacebook facebook icoonprinten print icoonvierkanten vierkanten icoonhart hart icoonsterk hart hart solide icoon

 • 1 kopje romige pindakaas (zonder toegevoegde suiker)
 • ½ kopje honing (of ½ kopje agavesiroop voor veganisten)
 • 3 ½ kopjes Ouderwetse havermout
 • ½ theelepel koosjer zout
 • ½ theelepel kaneel
 • ½ kopje mini chocoladeschilfers, verdeeld


 1. Rooster de havermout: Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Leg de havermout in een enkele laag op een bakplaat en rooster ze 10 minuten tot ze lichtbruin zijn. (Deze stap voegt een geweldige geroosterde smaak toe aan de haver: sla het niet over!)
 2. Meng de ingrediënten: Doe de havermout in een grote kom en combineer pindakaas, honing, havermout, zout en kaneel in een kom. Roer ¼ kopje chocoladeschilfers erdoor.
 3. Vormbalken: Voeg een vel perkamentpapier toe aan een pan van 9 “x 9” en laat de randen over de zijkanten vallen. Doe het mengsel in de vorm en druk het in een gelijkmatige laag. Voeg de resterende ¼ kopje chocoladeschilfers toe bovenop de repen. Gebruik een klein glas om er bovenop te rollen om ze zo glad mogelijk te maken.
 4. Bevriezen en snijden van repen: Vries de repen 10 minuten in. Haal vervolgens de pan uit de vriezer en gebruik het bakpapier om de repen uit de pan te tillen. Gebruik een scherp mes om ze in 14 staafvormen te snijden (die 4 bij 1 ¼ inch meten) of elke gewenste maat. Maximaal 3 weken in de koelkast bewaren. De textuur wordt stevig na 2 uur koeling, dus als je tijd hebt, doe dit dan voordat je de eerste reep proeft.

 • Categorie: Proeven
 • Methode: geen kok
 • Keuken: Proeven
 • Dieet: Vegetarisch

Trefwoorden: Pindakaas mueslirepen

Sonja Overhiser

Source link

Related Articles

Back to top button