lemon cake

Roergebakken Broccolini – Een paar koks

Roergebakken Broccolini Dit is een van de snelste en lekkerste bijgerechten die er zijn! Kook het in 5 minuten gaar met de knoflook en citroen.

Gewokte broccoli

Als het gaat om snelle en indrukwekkende bijgerechten, is deze misschien wel de top: Gewokte broccoli! De elegante lange stelen van deze groene groente geven hem een ​​chique uitstraling, maar hier is een geheim. Je kookt het in slechts 5 minuten in een hete pan. Voeg een beetje knoflook en citroen toe en je zult niet kunnen stoppen met het eten van die onweerstaanbaar grote speren. Zo bereid je het in een handomdraai: en wat meer over deze unieke groente.

Wat is broccoli?

Broccolini ziet er misschien uit als babybroccoli: en in feite wordt het soms ook zo genoemd in het gangpad met producten! Maar technisch gezien is het geen onvolwassen versie van het echte werk. Broccolini is een kruising tussen standaard broccoli en Chinese broccoli. Het heeft de lange stelen van Chinese broccoli en de roosjes van broccoli. Waarom vinden we het leuk? Broccolini heeft een mildere, zoetere smaak dan standaard broccoli. De lange stelen geven het ook een mooie elegante uitstraling op het bord.

Interessant is dat broccolini in 1993 werd uitgevonden, dus er is een reden waarom het nieuw is in de scene! Het wordt steeds makkelijker te vinden in de reguliere supermarkten: meestal direct naast de standaard broccoli. Zoek naar kleine broccoliroosjes met lange stelen.

Gewokte broccoli

Zo maak je gesauteerde broccolini: enkele tips

Roergebakken broccolini is snel en eenvoudig: koken gaat snel! Als je het eenmaal hebt geprobeerd, hoef je geen recept meer te volgen. Maar voor de eerste keer volgen hier enkele tips om het perfect te koken en op smaak te brengen:

 • Snijd de taaie onderste delen van de stelen af. Snijd zeer grote roosjes in de lengte doormidden, dan zijn ze makkelijker te eten.
 • Fruit de broccolini 3 tot 4 minuten in olijfolie. Roer af en toe en kook tot het aan de randen bruin begint te worden. Op dit punt begint de pan uit te drogen.
 • Voeg een beetje water, zout en knoflookpoeder toe en kook 2-3 minuten. Dit laatste deel van het koken stomt de broccolini zachtjes (dit is een techniek die we ook gebruiken voor broccoli). Hij kookt het de rest van de tijd zodat het heldergroen en zacht is.
 • Voeg de overige kruiden toe. We voegen graag op het einde citroensap toe voor een beetje glans, maar dat hoeft niet!
Gewokte broccoli

Manieren om roergebakken broccoli te serveren

Roergebakken broccolini is het perfecte snelle bijgerecht voor snelle maaltijden! We combineren het graag met makkelijk te bereiden hoofdgerechten voor een snelle doordeweekse maaltijd. Maar het is natuurlijk ook geweldig om te entertainen omdat het zo gemakkelijk samengaat. Het is bijzonder aangenaam om de hoofdgerechten die je in de oven maakt te begeleiden, omdat het fornuis vrij is. Hier is hoe we het zouden combineren:

Meer broccolirecepten

Houd je van broccoli? Deze unieke groente is geweldig om op verschillende manieren te koken!

Dit recept voor gesauteerde broccolini is…

Vegetarisch, veganistisch, plantaardig, zuivelvrij en glutenvrij.

printen

klok klok icoonbestek bestek icoonvlag vlagpictogramdossier mappictograminstagram instagram icoonpinterest pinterest icoonFacebook facebook icoonprinten print icoonvierkanten vierkanten icoonhart hart icoonsterk hart hart solide icoon

De omschrijving

Roergebakken Broccolini Dit is een van de snelste en lekkerste bijgerechten die er zijn! Kook het in 5 minuten gaar met de knoflook en citroen.


 • 2 roosjes (14 ons) broccolini
 • 2 eetlepels olijfolie
 • ½ theelepel koosjer zout
 • ½ theelepel knoflook poeder
 • 1 eetl citroensap (optioneel)
 • Vers gemalen zwarte peper


 1. Snijd de taaie onderste delen van de stelen af, laat ongeveer 3 tot 4 inch vast. Snijd de grote stukken in de lengte doormidden over de hele stengel.
 2. Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de broccolini toe en kook, af en toe roerend, tot ze heldergroen zijn en beginnen te bruinen aan de randen, 3 tot 4 minuten. Bestrooi met koosjer zout en knoflookpoeder en voeg ¼ kopje water toe aan de pot. Ga door met koken tot de stengels heldergroen en net zacht zijn, 2 tot 3 minuten.
 3. Roer citroensap en zwarte peper erdoor. Voeg eventueel zout toe en serveer warm.

 • Categorie: bijgerecht
 • Methode: Sprong op
 • Keuken: Groenten
 • Dieet: veganistisch

Trefwoorden: Gewokte broccoli

Sonja Overhiser

Source link

Related Articles

Back to top button