oreo cheesecake

Vegan Aardappelsalade Met Kruiden

Belangrijkste ingrediënten voor dit recept

INGREDINTEN voor dit recept met tekstoverlay

Aardappelen met dunne schil

Voor dit recept gebruiken we vastkokende aardappelen met een dunne schil. Als je niet zeker weet wat dat betekent, volgt hier een korte uitleg van de verschillende soorten aardappelen.

  • Wasachtig versus meelachtig: Er zijn twee soorten aardappelen, vastkokend en kruimig. Vastkokende aardappelen zijn aardappelen met een dunne schil en romig vruchtvlees. Meelachtige aardappelen hebben een dikkere, ruwere schil en een taai interieur (denk aan Russet-bakaardappelen.)
  • Waarom geen fruitvleermuizen: Hoewel dit donzige interieur zorgt voor een geweldige gepofte aardappel, werkt het niet goed voor aardappelsalade. Ze zijn te droog en zetmeelrijk.
  • Hier zijn enkele voorbeelden van vastkokende aardappelen: Fingerlings, Youkon Gold, Red Bliss, Purple Potatoes, White Chef’s Potatoes enz. Elk van deze dunne aardappelen met een wasachtige schil is geschikt voor deze aardappelsalade. Het enige dat u moet weten, is dat u ze in stukken van 1 1/2 inch moet snijden.

Ik laat de schil op de aardappelen zitten omdat het het vezel- en voedingsgehalte van elke portie verhoogt, waardoor het een beetje gezonder wordt.

olie en azijn

In plaats van mayonaise gebruikten we olijfolie en azijn. Ik geef de voorkeur aan de smaak van rode wijnazijn in dit recept. Het is helder en zuur en gaat heel goed samen met kruiden en zoet smakende aardappelen.

Volkoren mosterd

Om de dressing te emulgeren en smaak toe te voegen, gebruikte ik ouderwetse mosterd. Je kunt ook bruine deli-mosterd gebruiken als je geen volkoren mosterd kunt vinden.

verse kruiden

De combinatie van peterselie, dille en bieslook doet het goed in deze salade. U kunt indien gewenst fijngehakte groene uien gebruiken in plaats van bieslook. Voel je vrij om nog een zacht kruid aan de mix toe te voegen als je wilt. Basilicum is ook een heerlijke toevoeging, en een kleine hoeveelheid dragon zou ook goed zijn.

Het gebruik van houtachtige kruiden zoals rozemarijn of tijm raden we af, omdat die te assertief zijn in deze salade.

Selderij harten

Ik vind het heerlijk om het bleekgeelgroene hart van een bleekselderij aan een aardappelsalade toe te voegen. (Probeer mijn Duitse Aardappelsalade en je zult zien wat ik bedoel!) Voeg ook de bladeren met stroken toe, want ze zijn licht bitter, wat alle andere smaken in evenwicht brengt.

gedroogde tomaten

Nadat ik deze salade had geprobeerd, proefde ik hem en had ik iets kleins nodig. Ik heb fijngehakte, in olie verpakte zongedroogde tomaten toegevoegd en ze maken het verschil! Ze zijn hartig en hartig en passen zo goed bij een pittige dressing, romige aardappelen en verse kruiden. Ze zijn umami!

Probeer ze te vinden in een pot met olie voor de beste textuur. In de winkel zijn ze meestal met Italiaanse ingrediënten of met ingemaakte producten.

Zongedroogde tomaten en bleekselderij zijn heerlijk als ze fijngehakt zijn, omdat ze zich aan de aardappelen hechten en smaak en textuur toevoegen aan elke hap. Ze zijn een zeer goede smaak- en textuurboost!

kruiden

Aardappelen nemen echt veel kruiden op, dus je moet meer zout toevoegen dan je denkt nodig te hebben. Ik voeg ook graag een snufje suiker toe aan aardappelsalade om het geheel in balans te brengen. Zonder de suiker kan de smaak van deze combinatie enigszins bitter lijken, dus ik ontdekte dat een klein beetje suiker echt hielp om dat in evenwicht te brengen. Het smaakt helemaal niet zoet, maar laat de bittere smaak verdwijnen. Slechts één theelepel is nodig en optioneel als u een suikervrij dieet volgt.

Katie Webster

Source link

Related Articles

Back to top button