meal prep

Warme kom winterpompoen | Volledige hulp

Deze kom warme winterpompoen is geaard, voedzaam en gezond. Het combineert zoete, geroosterde winterpompoen met licht gestoomde boerenkool en een licht gekruide tahini-harissadressing.

Twee kommen hete winterpompoen en gestoomde boerenkool staan ​​op een witmarmeren oppervlak.

Hier zijn we neergestreken bij het aanbreken van de lente. Maar zoals altijd het geval is waar ik in deze tijd van het jaar woon, flirten we met een paar lentedagen terwijl we in de winter stevig staan.

Ik weet dat het een onpopulaire mening is, maar ik heb helemaal geen hekel aan de winter. Op dit moment geniet ik van de afgelopen maand van koele dagen en het warme, geaarde voedsel dat ze aanmoedigen.

Deze kom warme winterpompoen is een perfect voorbeeld van de gezellige en voedzame dingen waar ik de laatste tijd van geniet. Op zichzelf kan het een eenvoudige maar stevige lunch zijn. Je kunt er ook een powerplate van maken door kikkererwten, tofu, tempeh of een ander veganistisch eiwit toe te voegen dat je lekker vindt.

Ik hou echt van de verscheidenheid aan smaken in deze kom. De pompoen is zoet en aards, de boerenkool is een beetje bitter. De pompoenpitten zijn nootachtig en de tahinidressing is een beetje pittig dankzij de toevoeging van harissa.

Al met al vormen de ingrediënten samen iets dat groter is dan de som der delen. Ik eet bijna alles in deze schaal graag, maar ik vind ze vooral samen lekker.

Hoe maak je een warme winterpompoenkom?

Er zijn een paar componenten om voor dit recept te bereiden, maar geen van de fasen van de vervaardiging is te arbeidsintensief.

Een met folie beklede bakplaat is bekleed met geroosterde stukjes winterpompoen.

Je begint met het roosteren van blokjes zoete, feloranje winterpompoen. Ik doe het simpel, met avocado-olie, zout en peper.

Zorg ervoor dat u de pompoenblokjes in een enkele, gelijkmatige laag op uw bakplaat plaatst. Als ze te dichtbij zijn, zullen ze in de oven niet goed krokant worden langs de randen – en dat is een van de schoonheid van geroosterde groenten.

Tegen het einde van de braadtijd van de pompoen, plaats je pompoenpitten (of een ander zaadje) op een andere omrande bakplaat. Je zet ze ongeveer 5 minuten in de oven om te roosteren, of tot ze nootachtig ruiken en een beetje donker van kleur zijn.

Een omrande bakplaat werd gebruikt om de pompoenpitten te roosteren.

Je kunt de zaden in olie smeren en desgewenst met peper en zout bestrooien. Ik hou echt van de bittere, nootachtige smaak van de geroosterde nuggets, en ik merk dat ik het meer kan proeven als ik de zaden onopgesmukt laat. Het is geheel aan jou.

Ondertussen, terwijl je de pompoen kookt, stoom je boerenkool, het andere steringrediënt in de pompoenkom. Je kunt boerenkool of Lacinato gebruiken. Als je de voorkeur geeft aan een andere donkere bladgroente, kun je deze in het recept vervangen.

De andere stap die je neemt tijdens het koken van de pompoen, is het mengen van een harissa-tahindressing. Ik heb onlangs harissa toegevoegd aan een paar saladedressings en ben dol op zijn subtiele hitte.

Houd er rekening mee dat harissa-merken variëren in hun mate van pittigheid, dus u moet de hoeveelheid aanpassen aan wat u heeft en uw voorkeuren.

Nadat je dat allemaal hebt geregeld, ga je de squashkommen in elkaar zetten door de ingrediënten op elkaar te stapelen. Pak een vork, graaf erin en geniet.

Een kom van wit keramiek is gevuld met boerenkool en gestoomde groenten.

Welk type winterpompoen moet ik gebruiken?

Deze squashschalen zijn oorspronkelijk geïnspireerd op een menu-item in The Hi Hi Room in Brooklyn. Het bevatte een paar verschillende soorten geroosterde winterpompoen, en ik verzoek je dringend om hier ook een variëteit te gebruiken, als je wilt.

Ik heb het recept gemaakt met combinaties van pompoen, eikelpompoen, kabochapompoen en delicatapompoen. Ik weet zeker dat andere soorten winterpompoen, waaronder rode kuri, honingnoot en zoete knoedel, ook zouden werken.

Je kunt ervoor kiezen om slechts één soort squash te gebruiken, of je kunt een combinatie van twee of meer gebruiken, zoals ik meestal doe.

Serveertips

Er is iets moois aan de eenvoud van de squashkom, helemaal alleen. Maar zoals de meeste oude lezers weten – en mijn voedingsklanten weten maar al te goed! – Ik leg de nadruk op plantaardige eiwitten in maaltijden.

Dus je hebt mijn aanmoediging als je het eiwitgehalte van dit recept wilt verhogen door je favoriete plantaardige bron toe te voegen. Hier zijn enkele opties:

Andere toevoegingen die hier misschien leuk zijn:

Maaltijden bereiden en bewaren

Bijna alle componenten van de winterpompoenkom kunnen vooruit worden gemaakt:

 • Winterpompoen kan een paar dagen worden geroosterd voordat u de kom in elkaar zet.
 • Je kunt pompoenpitten roosteren en maximaal een week in de koelkast bewaren.
 • Boerenkool kan 1-2 dagen worden gestoomd voordat je de kommen maakt.
 • De tahini-harissadressing is in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal een week houdbaar.

Ik bewaar de componenten van winterpompoenkommen graag in aparte, luchtdichte containers in de koelkast, leg ze in lagen en monteer ze vlak voor het eten. U kunt een voorbereide en aangeklede kom echter ook maximaal 2 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.

Een kom van wit en grijs keramiek was gevuld met gestoomde en geroosterde groenten, samen met geroosterde pompoenpitten. Het rust op een marmeren ondergrond.
Twee kommen hete winterpompoen en gestoomde boerenkool staan ​​op een witmarmeren oppervlak.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Totale tijd: 50 minuten

Opbrengsten: 4 porties

Voor de schalen

 • 2 1/2 kg winterpompoen naar keuze (ik gebruik graag een mix van eikel, butternut en delicata), in blokjes van 3/4-1 inch gesneden (ongeveer 8 kopjes)
 • 2 soeplepels avocado-olie
 • 1/4 Afgehakt nuggets, pijnboompitten of gepelde zonnebloempitten
 • Koosjer zout en versgemalen zwarte peper
 • 1 veel boerenkool of Lacinato, gesteeld en fijngehakt

Voor de tahini harissa dressing

 • 1/4 Afgehakt tahin
 • 1 theelepel Harissa (pas de hoeveelheid aan op basis van uw gewenste warmteniveau)
 • 1 Kruidnagel knoflook, fijngehakt of geraspt op microplane
 • 1/4 + 1/8 theelepel fijn zeezout
 • 2 soeplepels vers geperst citroensap
 • 1/2 theelepel komijnpoeder
 • 1/4 theelepel gemalen koriander
 • 1/4 theelepel gerookte paprika
 • 2-4 soeplepels water, om te verdunnen
 • Verwarm je oven voor op 400F en bekleed een bakplaat met folie of bakpapier. Verspreid de pompoen in een enkele, gelijkmatige laag op het vel. Sprenkel de avocado-olie over de pompoen en hussel het met je handen om het te coaten. Bestrooi de pompoen royaal met peper en zout. Breng de pompoen over naar de oven. Rooster de pompoen 30 minuten, gooi de stukjes in de pan halverwege het koken, of tot de stukjes pompoen aan de uiteinden bruin en zacht zijn.

 • Bekleed een andere bakplaat met bakpapier. Leg in de laatste 5 minuten van de braadtijd van de pompoen de zaden van uw keuze op de tweede bakplaat en breng de zaden over naar de oven om te roosteren. Ze zouden in 5-7 minuten moeten grillen; het doel is dat ze net goudbruin zijn, want ze zullen nog een paar minuten blijven koken nadat je ze van het vuur hebt gehaald.

 • Terwijl de pompoen kookt, zet je een pan met kokend water met een stomeropzetstuk. Stoom de boerenkool 3 minuten of tot ze zacht zijn. Haal de boerenkool van het vuur.

 • Klop de ingrediënten voor de tahini harissa door elkaar, te beginnen met 2 eetlepels water. Blijf zo nodig net genoeg water toevoegen om een ​​dikke maar schenkbare dressing te maken.

 • Om direct te serveren, doe je de geroosterde pompoen in een mengkom. Voeg de gestoomde boerenkool toe. Giet ongeveer 1/4-1/3 kopje dressing over de ingrediënten en gooi alles voorzichtig door elkaar. Verdeel het mengsel van pompoen en boerenkool over kommen. Garneer vlak voor het opdienen met de geroosterde zaadjes en een extra scheutje dressing. Als alternatief kunt u de afzonderlijke componenten in luchtdichte containers in de koelkast bewaren en ze samen in kommen doen als ze klaar zijn.

Een portie warme wintergroenten en gestoomde boerenkool werd afgetopt met geroosterde pompoenpitten en een romige dressing.

Over winter en lente, kou en hitte gesproken, ik ben deze week toevallig een paar dagen naar Florida gevlucht. Ik ben bij mijn beste vriendin en haar familie, en hoewel ik de beslissing om hierheen te komen uitstelde – ik was te overwerkt, te depressief, te moe, zei ik tegen mezelf – ben ik zo blij dat ik weg ben.

Daarover dit weekend echter meer. Voor nu hoop ik dat je net zoveel geniet van deze smakelijke, voedzame en smaakvolle kleine kom als ik.

xo

Gena Hamshaw

Source link

Related Articles

Back to top button